COFCO Intl.

Wei Peng, Head Sustainability, COFCO International

Bij COFCO Intl. hebben we de ambitie om een wereldwijd netwerk te bouwen van duurzaamheidsambassadeurs. Het doel is om duurzaamheidsimpact te realiseren met lokale duurzaamheidsagenda's en door lokale netwerken op te bouwen rond de ambassadeurs die helpen met de uitvoering.

Ik heb Metis gevraagd ons te helpen en een engagement aanpak te ontwikkelen om deze doelen te bereiken. We zijn hun aanpak aan het uitvoeren sinds augustus 2020. Ik ben heel tevreden met de ondersteuning die we krijgen van Marieke en Lonneke. Hun snelle begrip van onze commericiele context samen met hun kennis over hoe je medewerkers kunt activeren en laten bijdragen aan duurzaamheid van de organisatie is heel succesvol gebleken.

We hebben nu een netwerk van meer dan 180 duurzaamheidsambassadeurs over de hele wereld. Met hun aanpak slaagt Metis erin om mensen te activeren ondanks de uitdagingen van verschillende talen, culturen en natuurlijk Covid-19.

Hun uitstekende ondersteuning en ideeën zijn een grote succesfactor voor ons initiatief.

Review bij de projecten: Sustainability Ambassadors Engagement Plan en Implementation employee engagement. 2020 - 2021.


Rabobank

Karel Valken, Global Head TCF Agri


"Onze uitdaging is om duurzaamheid te integreren in ons dagelijks denken en doen. Samen met Metis bouwden we aan een wereldwijd team van TCF experts die onze klanten waarde kunnen leveren met duurzaamheid.

Met de Legacy aanpak van Metis is het gelukt een effectieve brug te slaan tussen de afdeling duurzaamheid en de business. Het programma heeft een goede mix tussen duurzaamheidskennis, motivatie en commercieel inzicht. Als je medewerkers wilt activeren op duurzaamheid, kan ik Metis van harte aanbevelen."

Review in het kader van het programma 'Financing Sustainable Trade Challenge', 2018 - 2019.

Richard Piechocki, Head Sustainablity TCF Global

In 2018/19 adviseerde Metis Consultants Trade & Commodity Finance (TCF), onderdeel van de Rabobank, bij het ontwikkelen van een programma.

Met dit programma –  genaamd Financing Sustainable Trade Challenge  – hebben we duurzaamheid op de agenda van het management team geplaatst als een strategisch relevant onderwerp voor klanten. Medewerkers van TCF zijn door het programma geïnspireerd en gemotiveerd om strategische duurzaamheidsonderwerpen te adresseren tijdens klantgesprekken en om duurzaamheid te verbinden met onze financiële dienstverlening. 

Het programma was een groot succes. Metis heeft uitstekend werk geleverd. Ze hebben de strategische commerciële drijfveren van onze klanten voor het integreren van duurzaamheid geïdentificeerd en ze hebben  in overleg met ons management team onze strategie aangescherpt. Met het programma is een mind-set ontstaan waarbij de commerciële waarde en noodzaak van duurzaamheid niet meer ter discussie staat.

Review in het kader van het programma 'Financing Sustainable Trade Challenge', 2018 - 2019.