Wie zijn wij?

Missie

Metis wil haar maatschappelijke impact maximaliseren door samen met bedrijven, overheden, onderzoeksinstellingen, maatschappelijke organisaties en onze netwerkpartners te werken aan een duurzame wereld en een duurzame economie. Door kennis, enthousiasme, inspirerende voorbeelden en een goede aanpak helpen wij organisaties de volgende stap te maken. Wij willen de waarde van duurzaamheid tastbaar, grijpbaar, makkelijk en leuk maken en zo organisaties, medewerkers en consumenten motiveren om de waarde van duurzaamheid te zien en in actie te komen.

Metis

Metis Consultants is opgericht door Marieke Gombault in 2016. Metis werkt met ervaren experts op het gebied van duurzaamheid en andere relevante expertisegebieden zoals Verander Management, Human Resources Management en Grafisch Ontwerp. Zo kunnen we steeds het perfecte team opstellen om, vanuit verschillende invalshoeken, zoveel mogelijk waarde te genereren voor u als opdrachtgever. Hieronder stellen we ze aan u voor.

Onze Experts

Marieke Gombault

Al meer dan 20 jaar mag ik op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord / Duurzaam Ondernemen samenwerken met Multinationals, MKB bedrijven, brancheorganisaties, overheden en NGO's om duurzame verandering te realiseren. Door met hen de strategie en doelstellingen te bepalen maar ook door te zorgen dat de implementatie lukt. Dat vraagt om het bouwen van draagvlak en het meekrijgen van medewerkers. 

Mijn uitgangspunt is dat waardecreatie op financieel vlak samen kan en moet gaan met maatschappelijke waardecreatie. Alleen dan is een organisatie toekomstbestendig.


Marieke's visie

Lonneke Frie

De afgelopen 20 jaar heb ik mij gespecialiseerd in de vraag hoe professionals duurzaam inzetbaar blijven. Bij multinationals, MKB bedrijven en universiteiten heb ik professionals ondersteund bij de vraag hoe zij werk kunnen maken van hun unieke talenten en expertise.

Iedere professional kan met zijn talenten en expertise bijdragen aan de duurzaamheid van de organisatie. Dat maakt de organisatie en de eigen loopbaan klaar voor de toekomst.


Lonneke's visie

Tara Richardson

Ik zet graag mijn 20 jaar aan ervaring met Management Support in om duurzaamheidsprojecten goed te laten verlopen. 

Ik pak graag zelfstandig dingen op die ervoor zorgen dat een project slaagt. Ik denk in oplossingen en spring flexibel bij, daar waar mijn hulp nodig is. Klanten beoordelen mij als sociaal, betrokken, creatief en resultaat georiƫnteerd.

Onze Experts

Carolien Gadella van Wersch

Bedrijven en mensen inspireren, uitdagen en in hun kracht zetten zodat ze een positieve impact hebben in de wereld, terwijl ze winst maken. Daar sta ik voor. Daarom heb ik Double Purpose opgericht.

Over de afgelopen 20 jaar heb ik me ontwikkeld tot duurzaamheidsexpert. Als dagvoorzitter, spreker, panellid trainer en strategisch klankbord vind ik het leuk om mensen aan het denken te zetten over duurzaamheid en sociaal ondernemerschap. 


Carolien's visie

Diana de Graaf

Als ingenieur industrieel ontwerpen focus ik me al meer dan 20 jaar op de verduurzaming van producten en ketens. Circulaire economie, Cradle to Cradle, ecodesign, productgerichte milieuzorg, duurzaam inkopen en levenscyclus analyses (LCA's) zijn hierbij mijn voornaamste expertisegebieden en tevens de focusgebieden bij mijn bedrijf De Graaf & Co.

De laatste jaren staat de transitie naar een circulaire economie centraal in mijn werk. Ik vind het inspirerend om het potentieel van producten te benutten om een duurzame maatschappij te bouwen.

Diana's visie

Dirk-Jan Everts

Samen met bedrijven en overheden klimaatimpact in kaart brengen en kansen te verzilveren die de energietransitie biedt, dat geeft mij energie. 

De afgelopen 15 jaar heb ik vele energie- en klimaatprojecten uitgevoerd. Van het opzetten en uitvoeren van CO2-reductieprogramma's, het ontwikkelen van het landelijke dashboard klimaatbeleid tot energiebesparingstrajecten.

Ik heb ook veel ervaring met het monitoren en effectief rapporteren van CO2-impact onder het GHG-protocol en SBTI, inclusief het ontwikkelen van ondersteunende ICT-tooling op dit vlak.

Een diepe duik in de inhoud vind ik geweldig. Helemaal om daar vervolgens, samen met een team, gave resultaten op neer te zetten.

Dirk-Jan's Visie

Samenwerking

Samenwerking

Een wijs mens weet hoeveel hij niet weet en hoeveel verrijking samenwerking kan brengen. Metis werkt daarom graag samen met andere experts om samen tot innovatieve oplossingen te komen en meer en snellere resultaten te boeken. Door goede samenwerking en een uitgebreid netwerk kan Metis indien nodig voor iedere opdracht precies de juiste experts bij elkaar brengen om het beste resultaat voor u te behalen.

Creatievelingen

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom werken we vaak samen met experts op het gebied van video, graphic design, tekenen etc. om onze boodschap nog beter over te laten komen.

Zoals met Frank van Veen van idonuts die voor ons de awards voor de Rabobank Sustainable Trade Challenge maakte, Tara Richardson van RichEs die ons hielp bij het marketingmateriaal voor het ruilfeest of Jan de Wit van Postmen die de vlogs van duurzaamheidsambassadeurs omtoverde tot een flitsende video.

Rabobank Challenge